Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τουρκία- ΙSIS

Στις σημερινές ειδήσεις της 26-8-2015 (http://news.in.gr/world/article/?aid=1500020781) δύνεται συνέχεια στο θέμα


Τουρκίας- ΙSIS η οποία είχε την προηγούμενη Πέμπτη εκτός από αιματηρές συγκρούσεις, συνομιλία, μέσω βίντεο που ανέβηκε στο internet,  με τον Πρόεδρο της Τουρκίας από έναν "ανώτατο" τσιχαντιστή ο οποίος αποκαλούσε τον Τούρκο Πρόεδρο "προδότη" και "λιποτάκτη" απέναντι σε αυτούς. (Το ISIS καλεί σε εξέγερση κατά του "άπιστου προδότη Ερντογάν".)
Προσωπικά   μου κίνησε την περιέργεια αυτή η κίνηση τους, και σκέφτηκα τα εξής:
1) για να αποκαλέσεις κάποιον προδότη πρέπει να είναι με το μέρος σου. Μέχρι τώρα η Τουρκία έδειχνε πως δεν είχε σχέσεις με του ISIS αλλά ύστερα από αυτό, νομίζω όλοι, μπορείτε να καταλάβετε πολλά.
2) οι Τούρκοι είναι μουσουλμάνοι. Έχουν το ίδιο κοινό "ιερό βιβλίο" το Κοράνι όπως και οι τσιχαντιστές οι οποίοι πολεμάνε, όπως λένε, γιατί τους το ορίζει η θρησκεία τους λέγοντας ιερό πόλεμο. Αλλά, από' τι ξέρω,  ο ιερός πόλεμος σημαίνει ότι θα πρέπει να σκοτωθούν όσοι δεν είναι μουσουλμάνοι. Τότε, γιατί σκοτώνουν Τούρκους που είναι  μουσουλμάνοι;  Μήπως είναι άλλος ο αληθινός τους σκοπός;
Έτσι λοιπόν ΗΠΑ και Άγκυρα ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες επί «τεχνικών θεμάτων» για τη συμμετοχή της Τουρκίας στον διεθνή συνασπισμό, υπό την Ουάσινγκτον, που επιχειρεί εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών της ISIS. Η Τουρκία ήταν διστακτική να πάρει μέρος, και μόνο μετά την επίθεση του περασμένου Ιουλίου «άνοιξε» τη βάση του Ιντσιρλίκ για τα αμερικανικά μαχητικά.
Γιώργος Διαμαντής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε εδώ το σχόλιο σας!