Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζω…

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζω…

Όπως γνωρίζετε σε 2 μέρες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν την ιδεολογία που τους εκφράζει, η οποία προβάλετε μέσω των Πολιτικών Παρατάξεων. Μια διαδικασία που απαιτεί σοβαρότητα, γνώση, σκέψη και προπάντων επίγνωση. Μια πράξη που δεν ανέχεται δωροδοκίες και ψεύτικες υποσχέσεις. Μια πράξη που δεν δέχεται «πελατειακές σχέσεις». 

Σε αυτές τις εκλογές δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε! Είναι μια απόφαση που μπορεί να σώσει την Ελλάδα μας ή να την διαλύσει τελείως με ένα ακόμα μνημόνιο. Δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε γιατί αυτή είναι η Πατρίδα μας! Είναι η Πατρίδα τόσων ηρώων και αγίων. Προσωπικά, λόγω ηλικίας δεν ψηφίζω, αλλά ένα έχω να πω:
Ο Αϊνστάιν έλεγε: ‘‘Είναι ηλίθιο κάποιος με τα ίδια δεδομένα να περιμένει να βγάλει άλλο αποτέλεσμα‘‘. Και προσθέτω: Οι Έλληνες πολίτες, τι περιμένουν να αλλάξει ψηφίζοντας τους ίδιους και τους ίδιους; Δεν του είδαν; Δεν  έπαθαν τα πάνδεινα; Τί άλλο περιμένουν; Τί θέλουν επιτέλους; Γιατί δεν ξυπνάνε; Δεν μπορούν να καταλάβουν πως αύριο, εμείς η νέα γενιά θα γίνουμε πολίτες σε ένα κράτος χάος;
Φυσικά πολλοί από εσάς τους βαρεθήκατε και έχετε αποφασίσει να μην τους ψηφίσετε. Καλά θα κάνετε. Μην τους αφήσουμε να καταστρέψουν ολοκληρωτικά την Ελλάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει να ρίξουμε στην κάλπη λευκή ψήφο. Αλλά μια ψήφο για την οποία θα έχουμε την συνείδηση μας ήσυχη!!
 Λένε μερικοί: Γιατί επιτρέπει ο Θεός να γίνονται όλα αυτά. Κατά την γνώμη μου τα επιτρέπει διότι μας έχει δώσει το ελεύθερο να διαλέξουμε, αν θέλουμε Εκείνον ή το δικό μας. Και πρώτος εγώ, το δικό μου διαλέγω. Και ορίστε που φτάσαμε. Κάθε μέρα πηγαίνουμε όλοι απ’ το κακό στο χειρότερο...

Ας μην αγνοήσουμε λοιπόν τους αγώνες των προγόνων μας, αλλά να αποδειχτούμε άξιοι απόγονοι τους...!!!
Γιώργος Διαμαντής

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια! Εύγε! Η ελπίδα δεν έχει χαθεί...και να φανταστείτε προ ολίγων ημερών είχα μια συζήτηση με μια συμφοιτήτρια μου η οποία θεωρούσε ότι είναι απάνθρωπο το να θυσιάζει κανείς τον εαυτό του και τα παιδιά του για την πατρίδα, αλλά θεωρούσε φυσιολογικό το να υπογράφει κάποιος συμφωνίες, για να προστατέψει (θεωρητικά) τον εαυτούλη του και την οικογένεια του.
    Και αν το ακούει κανείς αυτό από νέους ανθρώπους, όταν βλέπει κανείς αυτήν την αντιμετώπιση, αυτή την κατάντια και αυτή την δειλία από νέους ανθρώπους που θα έπρεπε να είναι έτοιμοι να δώσουν ακόμα και την ψυχή τους για την πίστη και την πατρίδα τους τι να περιμένει κανείς από μεγαλύτερους;
    Και μάλιστα όσον αφορά την τελυταία σου πρόταση, η συγκεκριμένη κοπέλα όταν έγινε αναφορά σε αυτό το ζήτημα, ισχυρίστηκε πως το ότι θυσιάστηκαν οι άνθρωποι το 1821 για την δική μας ελευθερία σήμερα, είναι ένα παλιό γεγονός, συνέβη τα παλαιά χρόνια ενώ τώρα τα χρόνια είναι διαφορετικά, αλλιώτικα και οι συνθήκες άλλες..
    Το δυσάρεστο είναι ότι αυτή ψηφίζει ενώ εσύ όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια! Πολύ ωραίο το άρθρο. Τα πράγματα που αναφέρει με βρίσκουν σύμφωνο και με χαροποιεί ιδιαίτερα το να βλέπω πως υπάρχουν ακόμα νέοι οι οποίοι νοιάζονται για την ζωή τους και την Πατρίδα τους.
    Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό σπανίζει στις μέρες μας καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι τηρούν μια ουδέτερη/αδιάφορη στάση πάνω σε αυτό το θέμα.
    Μπράβο συνεχίστε αυτήν την προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε αφήστε εδώ το σχόλιο σας!