Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Μετανάστες ή Εξωτερική Πολιτική; (1)


Μετανάστες ή Εξωτερική Πολιτική;  
 Τα 14 χρόνια παρατηρείται «τραγική» άνοδος στον αριθμό των μεταναστών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα:   Κατά τα έτη  2000 - 2014, η Ελλάδα έγινε πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών λαθρομεταναστών, όχι μόνο από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες αλλά από ολόκληρο τον κόσμο με αποτέλεσμα περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας να αποτελείται από μετανάστες από χώρες εκτός Ε.Ε.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της χώρας μας (που αυξάνεται συνεχώς) καταλαμβάνεται από λαθρομετανάστες. Πολλοί από αυτούς όταν εισέρχονται στην Ελλάδα συλλαμβάνονται και οδηγούνται  «στο κέντρο κράτησης μεταναστών στο χωριό Φυλάκιο»  το οποίο βρίσκεται  στον Έβρο αλλά και σε άλλα μέρη.(βλ. εικόνα)
Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα οι συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης μεταναστών είναι τραγικές και απάνθρωπες καθώς επικρατεί συνωστισμός.
Πανοραμική εικόνα του κέντρου κράτησης μεταναστών στο χωριό Φυλάκιο στον Έβρο.
Επίσης πολλοί από αυτούς, όπως είναι  λογικό πεθαίνουν μέσα στα κέντρα αυτά, από ασθένειες όπως αναφέραμε πιο πάνω και θάβονται σε αυτούς τους μικρούς λοφίσκους όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες.



Τάφοι λαθρομεταναστών στο νεκροταφείο Σιδηρούς Έβρου.
Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η ζωή κάποιων λαθρομεταναστών που τους «πιάνει ο νόμος». Αυτά είχα να πω σε αυτό το πρώτο μέρος του θέματος που αναπτύσσουμε. Στο δεύτερο μέρος θα αναλυθούν κάποιες πράξεις των λαθρομεταναστών αλλά και τον νόμιμων μεταναστών                                                         που κάποιοι τις αποκαλούν ως εξωτερική πολιτική των άλλων χωρών…
    Σας ευχαριστώ πολύ

Γ. Διαμαντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε εδώ το σχόλιο σας!