Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ελλάς η "Ομαδάρα" σου (2)

Ελλάς η "Ομαδάρα" σου
            Δεν έχω λόγια. Πραγματικά, χθες μπήκα στο sport24.gr για να δω μήπως υπάρχουν εξελίξεις, και στην τελευταία ενημέρωση που είδα, έλεγε πως πέσαμε στην παγκόσμια κατάταξη 7 θέσεις, δηλαδή όπου βρισκόμασταν το 2003. Εντάξει, αναμενόμενο ήταν με τις εμφανίσεις μας, αλλά δεν είναι τόσο αυτό που με ταρακούνησε. Το σημείο όπου πραγματικά έπεσα από τα σύννεφα, ήταν εκεί που έγραφε ότι μετά από τον αγώνα μας με τα νησιά Φερόε, ανέβηκαν 82 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Συγχαρητήρια Ελλάς, συνέχισε έτσι. Όπου να’ναι θα λάβεις κάποιον τίτλο για τις πράξεις φιλανθρωπίας σου, ανεβάζοντας μερικές δεκάδες θέσεις την Αλβανία, την Βουλγαρία και άλλες χώρες (εάν βέβαια δεν πέσουμε πιο χαμηλά από αυτές).
            Και για να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν κατηγορώ ούτε τον προπονητή, ούτε τους παίκτες (τουλάχιστον όχι απόλυτα). Οι άνθρωποι έβγαλαν τον καλύτερό τους εαυτό. ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ;
            Η προσωπική μου άποψη είναι πως η ευθύνη ανήκει στους αρχηγούς της ομάδας, που διάλεξαν αυτόν τον προπονητή. Δε λέω, πολύ καλός στο επάγγελμα, έχοντας κερδίσει διακρίσεις, τίτλους και τιμές. Και κατανοώ το σκεπτικό αυτών που τον διάλεξαν. Πιστεύω απλώς, ότι το πρόβλημα είναι πως ποτέ άλλοτε δεν είχε ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε είχε προπονήσει ποτέ ελληνική ομάδα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μπροστά σε κάτι πρωτόγνωρο, το οποίο να μην μπορεί να χειριστεί. Εννοώ, με άλλα λόγια, πως ο Φερνάντο Σάντος (ίσως ο καλύτερος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος) χειρίστηκε τόσο καλά το θέμα γιατί είχε ασχοληθεί πρωτύτερα με το ελληνικό ποδόσφαιρο (στον ΠΑΟΚ).

            Υ.Γ.: Το blog στο οποίο ανεβαίνουν τα άρθρα μου ασχολείται κυρίως με την πολιτική και τα σημαντικά προβλήματα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου. Ο μόνος λόγος που γράφω για το ποδόσφαιρο, είναι πως εάν χειριστούμε καλά το θέμα μπορεί να αποφέρει κάποια έσοδα στην Ελλάδα, αλλά και να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή μας.

Κ.Κ. μαθητής γυμνασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε εδώ το σχόλιο σας!